SUZETTE
En je was ‘t toch een beetje kwijt de laatste tijd.
MARIE
Wat was ik kwijt?
SUZETTE
Nou ja, je ging wel erg op de raclette-gourmetten in je kitchenette-toer. De makkelijke hap, zal ik maar zeggen. En de liefde van de man gaat door de maag. Dat heb je zelf gezegd. Maar goed, daar hangt ‘t niet alleen vanaf natuurlijk.
LORRAINE
Hoe je je culinaire hoogstandjes presenteert is minstens zo belangrijk.
SUZETTE
Dat heb jij ons nota bene bijgebracht.
LORRAINE
Je uiterlijke verzorging. Je gelukzalige glimlach boven een geslaagd gerecht.
SUZETTE
We begrepen van Jan-Boudewijn dat dat allemaal wat minder was geworden de laatste tijd.
MARIE
Ja. Ja, dat is misschien wel waar. ‘t Is ook allemaal zo gewoon geworden. Jan-Boudewijn, een kapitale villa, een inductiekookplaat met turbo-oven. ‘t Doet me allemaal niets meer.
LORRAINE
Wat verschrikkelijk!
SUZETTE
We begrijpen best dat je in een moeilijke fase zit, maar probeer jezelf uit het slop te trekken.
LORRAINE
Versier de man door jezelf te versieren!
SUZETTE
Een kwinkslag in de keuken. Een spannende corsage.
LORRAINE
Radijsje hier of daar.
SUZETTE
Een toefje crème fraiche op een nader te bepalen plek.
LORRAINE
Of gewoon een ordinaire prei op je dij!